MIKA HARDEN

"Kovaa ja korkealta! Tähän asti tultu ainakin vielä alas veteen asti, tyylistä ei aina niin takeita, kunhan isot roiskeet!"

Mika Harden on ollut Uimastadikan vakiokasvoja jo vuosikymmenten ajan. Ensimmäiset käynnit tuli tehtyä 0,5v ikäisenä. Sieltä pyöreästä vauvojen altaasta on lähdetty liikkeelle, siellä kahlattiin käsipohjaa ja totuteltiin veteen. 


 

”Isäni oli innokas lentopallon pelaaja, monet kesät oltiin veljen kanssa pallopoikina kentän laidalla. Saatiin aina jäätelöt, kun juostiin pallojen perässä, jotka menivät kentän yli. Siitä lähtien on Uimastadikka ollut tärkeä osa elämää ja kesää. 

Hyppiminen alkoi kiinnostaa jo todella nuorena, niin nuorena ettei vielä ollut edes uimataitoa. Muistan kun jo hypittiin 3m laudalta ja tultiin sukeltamalla altaanreunaan takaisin, kun ei vielä ollut uimataitoakaan. Ensimmäisen hypyn tein tornin 5m tasolta, siten että hyppäsin isäni viereen, joka odotti altaassa, noustuani pintaan isä veti kädestä takaisin altaanreunaan ja heti uudestaan ylös. 

 

Into hyppyihin oli kovaa, ikää tullessa hypittiin jo 9v vanhana kympistä ensimmäiset KARTSAT. Sieltä se kipinä hyppimiseen on jäänyt ja pysynyt tähän päivään asti.


 

Aloitteleville hyppijöille sanoisin, harjoitelkaa hyvin matalilta tasoilta ja hommatkaa hyvä rutiini sekä tekniikka. Kysykää rohkeasti neuvoja kokeneemmilta hyppääjiltä. Vesi on aika kovaa, kun väärässä asennossa tulee kympistä alas.


 

Itselläni oli aikoinaan enemmän intoa kuin taitoa, Muistan erään hypyn ikuisesti. Oli Stadikan kevään avajaispäivä, menin intoa täynnä suoraan kymppiin, täysi vauhti ja tarkoitus tulla pääedellä veteen, tein taiton liian aikaisin ja tulin täysin selälleen veteen, se kesä olikin sitten hyppyjen osalta siinä, pitkään kesti parantuminen ja hyppyinto loppui siihen pisteeseen. Pidin taukoa hyppimisestä 20v, ei vaan yhtään kiinnostanut.

 

Innostuin hypyistä uudestaan 20v tauon jälkeen, olin kummipojan kanssa katsomassa 2014 Stadikalla Jerobeam Salakyttä pellehyppy showta. Tuli jälleen WOW fiilis! Seuraavan päivänä aloitin itse taas hypyt 3m laudalta”- Mika muistelee.

Lempinimi: Miksu

Ikä: 47

Pituus: 178

Paino: 105

Lempihyppy: Perspommi (Saksalainen)

Korkein hyppy: 13 m. Jokerisilta Vantaanjoki. Tavoite tämän kesän aikana päästää 20 m.

Oletko osallistunut aikaisemmin Dødsiin?: Tämä on ensimmäinen kertani, tiesin heti osallistuvani kun kuulin tapahtumasta. Lähden mukaan hyvällä fiiliksellä ja pitämään hauskaa. Katsotaan mihin se riittää, mitään menestymispaineita ei ole. Sami Sillgrenille ISO KIITOS kun järjestää tapahtuman Helsingissä. Huikeeta!

Muu urheilutausta: Kuntosali ja Snooker

Kotipaikka: Helsinki

Hyppääjä-idoli: Ei ketään tiettyä, Suomesta löytyy useita todella kovia hyppääjiä, monilla omat vahvuudet ja lempihypyt.

  • Instagram